Fysiek en mentaal

Weerbaarheid in de organisatie

Als je in de (psychiatrische) zorg of de maatschappelijke sector werkt, dan werk je met mensen. En mensen komen in allerlei vormen en maten.

En als je met en voor mensen werkt in die sectoren, heb je interacties met mensen. En iedereen handelt anders en soms ook onvoorspelbaar.

BartN helpt je bepaalde standaarden te zetten aan fysieke en mentale weerbaarheid in jouw organisatie aan de hand van ziektebeelden. Niet voor niets hebben we daar ook een aparte standaardtraining voor.

Volgens een methodische aanpak

Een weerbare organisatie

Daar gaan we voor en daar moeten we een aantal stappen voor zetten.

1

Behoefteonderzoek

Waar ligt de hulpvraag? Wat valt nú op in de organisatie en bij collega’s betreft weerbaarheid? Daar doen we onderzoek naar. Op die manier kunnen we gericht een programma samenstellen die inzoomt op de hulpvraag van de organisatie.

2

Programma-advies

Weerbaarheid vergroten is een lange adem. We vragen van medewerkers anders te handelen – soms tegen hun eigen intuïtieve reacties in. We stellen op basis van het onderzoek een programma samen om medewerkers verder te helpen

3

Uitvoering

De uitvoering zit ‘m in het trainen, on-the-job coaching en individuele gesprekken. Op die manier kunnen per medewerker kijken hoe zij handelen en wat er voor hen nodig blijkt om anders te handelen in benauwende situaties en op het gedrag van hun cliënt.

Fysiek en mentaal

Weerbaarheid in de organisatie

Ziektebeelden herkennen bij verwarde mensen én ze correct benaderen is een uitdaging. Vooral omdat er ontzettend veel ziektebeelden zijn, waarmee hulpverleners zoals politie, beveiligers, handhavers en ambulancepersoneel werken.

Theoretische kennis is belangrijk, maar op het moment suprême handelen is nog veel belangrijker. Daarom steken we al onze weerbaarheidstrainingen in op de praktijk. Ieder ziektebeeld oefenen we in rollen en doen we praktijkervaring op in een veilige omgeving.

We behandelen in de weerbaarheidsprogramma’s de volgende elementen:

Theorie over ziektebeelden en gesprekstechnieken;

  • Hoe te handelen in bepaalde situaties;
  • Het benaderen van verwarde mensen;
  • Het gesprek aangaan met verwarde mensen;
  • En deëscalerend werken.

Contact met ons opnemen

En stappen zetten naar een weerbare organisatie

Wij helpen je graag! Vul het formulier in en we nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

Bij het invullen van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en privacyverklaring van BartN.