Omgaan met verward gedrag

Verwarde mensen tekenen het straatbeeld. Weet je niet hoe je met hen om moet gaan, dan ervaar je overlast. Op straat als voorbijganger, bij je in de straat als buur en tijdens je werk bij een woningbouwvereniging, als handhaver of als beveiliger. Ermee om leren gaan is geen kwestie van een master halen in de psychiatrie, maar een kwestie van praktijkgericht leren. Daarom hebben we de training ‘Omgaan met Verward Gedrag’.

Om escalatie te voorkomen

Een andere manier van benaderen

Verwarde mensen kunnen intimiderend overkomen. Weet je niet wat je moet zeggen, hoe je jezelf moet positioneren of hoe je verward gedrag kunt signaleren – dan is het vaak lastig om met verwardheid om te gaan.

Deze training is bedoeld voor mensen die werken bij een woningbouwvereniging, een huismeester zijn of werken als handhaver of beveiliger. Eigenlijk is deze training goed voor iedereen die veel ‘op straat werkt’.

Uiteindelijk is het meest belangrijk dat we je helpen om te deëscaleren, onveilige situaties te voorkomen en altijd het koel hoofd te houden.

Wat leer je?

Inspelen op onvoorspelbaarheid.

Psychiatrische benadering van ongewenst gedrag

Omgaan met weerstand lukt alleen als je weet hoe je dat moet aanvliegen. Zo kun je escalaties voorkomen en veiligheid waarborgen.

Tijdens deze training zoomen we in op het tijdig en objectief signaleren van praktijksituaties, op welke manieren je kunt handelen en de inzet van gesprekstechnieken bij confrontaties in lastige situaties. 

We maken daarbij gebruik van situaties die zich echt in de praktijk voordoen en voor hebben gedaan, maar een ding is zeker: het is altijd onvoorspelbaar. Door je de goede basis mee te geven, ga jij goed het gesprek in en kun je meer voor elkaar krijgen dan voorheen.

Studiebelasting

Vaardigheidstraining 7 uur.

Voor als jij het meeste uit de zorg wil halen.

Meer informatie?

Regelmatig organiseren we open trainingen, voor zorgmedewerkers die hun opleidingsbudget goed willen besteden:

Helaas, we hebben nu geen open trainingen gepland! Wil je als eerste op de hoogte zijn van de eerstvolgende training? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Dit levert het op:

Wil je meer informatie over een incompany training ‘Omgaan met verward gedrag’ of de eerstvolgende open inschrijf trainingen? Vul het formulier in en we nemen binnen drie werkdagen contact met je op.