Liefdevolle ondersteuning van passiviteit

Integratie PDL methode

PDL is een manier van zorgen voor mensen die niet meer tot activiteit in staat zijn. Je leert omgaan met de passiviteit van de cliënt en verlegt de aandacht naar het wegnemen van zelfzorg tekorten.

PDL verzorging voor passieve mensen is een verzameling handelingen, hulpmiddelen en maatregelen die helpen ontspannen en complicaties als decubitus en contracturen voorkomen of verminderen.

Het resultaat is meer kwaliteit van leven en meer lichaamsbeleving voor de cliënt. PDL verzorging voor passieve mensen is toepasbaar in alle dagelijkse zorgsituaties, zowel binnen zorgorganisaties als thuis.

PDL dient namelijk te worden verricht door professionele zorgverleners, die zelfzorgactiviteiten van een persoon zullen waarnemen binnen het dagelijks leven.

Het doel voor de cliënt is stabilisatie, het benutten van restcapaciteit en het leren leven met beperkingen.

Volgens een methodische aanpak

Het integreren van PDL

De PDL-methode is niet voor niets een onderdeel van ons trainingsaanbod. Maar het trainen van individuele medewerkers en teams begint pas nadat we succesvol de PDL filosofie in de organisatie hebben geïntegreerd.

1

Vooronderzoek

We bekijken de populatie passieve cliënten en onderzoeken waar hun kunnen en niet-kunnen liggen. Op die manier hebben we de basis van welke PDL vormen we aan moeten bieden aan de cliënt en dus de trainingen die we moeten verzorgen aan de medewerkers.

2

Trainingsadvies

Een training op maat met PDL als grote lijn. Op basis van de behoeften van de cliënt, zorgen we dat de PDL-methodiek op de juiste manier en doelgericht landt bij de medewerkers. Bekijk hier onze PDL trainingen.

3

Coaching

Nadat de trainingen zijn gegeven, lopen we mee op de werkvloer om te kijken hoe het gaat en bij te sturen waar nodig. Ook al zijn de trainingen praktisch ingericht, het is altijd belangrijk om het in de praktijk van het dagelijks werk te toetsen.

4

Nazorg

Na een succesvolle integratie en opleiding van de medewerkers, kijken we een half jaar na dato of het daadwerkelijk een succes is. Wellicht zijn er nieuwe hulvragen omtrent PDL, is het noodzakelijk om medewerkers te trainen in het trainen of zijn er nieuwe medewerkers die de know-how nog niet hebben en meegenomen moeten worden in het traject.

5

Consulting

Ondersteuning en advies bieden voor familieleden en mantelzorgers en specifieke consulting bij actuele casussen.

Contact met ons opnemen

En stappen zetten naar een betere zorgverlening

Wij helpen je graag! Vul het formulier in en we nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

Bij het invullen van dit formulier verklaar je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en privacyverklaring van BartN Trainingen.